chemie_onderhoud_000

        

Chemie

Meng geen chemie producten  dat is  levens gevaarlijk

Balans

Een goed evenwichtige balans van het zwemwater zorgt voor zorgeloos plezier. Wij adviseren en testen water.

Er zijn vele manieren om het zwembad water in balans en schoon te houden.

De meest bekende en vertrouwde manier is met chloor en Ph min en plus in balans te houden. Dit kan met een regelsysteem  of met chloor tabletten (handmatig). Een regelsysteem meet het water en voegt automatisch chloor en ph toe aan het water om het op pijl te houden.  Een goed regelsysteem is belangrijk met alarm en die beveiligt tegen o.a. overdosering, goede elektrode's (sonde) etc.   Belangrijk is dat het regelsysteem ook past bij het zwembad, vele systemen zijn geschikt tot en met 28 graden zwembad water. De wat duurdere systemen zijn geschikt tot 30 of hoger.

Alternatief voor chloor is een ozon systeem of UV lamp in combinatie met chloor.

Met ozon (Aquascenic) heeft u geen last meer van algengroei in het zwembad water. Het water blijft mooi helder en gezond. Geen last van vervelende bijwerkingen van chloor zoals irritatie aan de huid of chloor lucht. Het milieu wordt niet belast en bespaar honderden euro 's aan chloor tabletten, algen middel, snel chloor etc. 

Aquascenic is zeer geschikt voor zwemvijvers en zwembaden, zie informatie hieronder. 

 

Technische specificaties

Het werkingsprincipe van hydrolyse oxidatie is gebaseerd op het vermogen van koper en zilver als flocculant en bacterien dodend middel. Maar ook om watermoleculen te splitsen in zuurstof, ozon en peroxide. Samen zorgt dit voor een volledige waterbehandeling op basis van oxidant-flocculatie zonder chemicaliën.

Zout

In het water met een lage geleiding wordt automatisch ter plaatse OH, Ozon, peroxide en zuurstof geproduceerd voor de desinfectie van het water. Tevens bevat het Sugar Valley Aquascenic systeem ook een koper/zilver ionisator. Zout toevoegen is niet nodig, echter kan het systeem met > 1 gram zout per liter werken om zo aanvullend nog chloor te produceren. Een zoutconcentratie is mogelijk van 0 tot 100 gram per liter.

Hydrolyse

Het Hydrolyse systeem splitst de watermoleculen (H2O) in H en O atomen waarbij vrije radicalen ontstaan. Deze vrije radicalen vormen oxidanten die krachtiger zijn dan chloor: OH- (radicale hydroxide), O (atomaire zuurstof), O3 (ozon), H2O2 (waterstofperoxide) en O2 (zuurstof).

 

Desinfectie

Het voordeel van deze radicalen is dat deze binnen seconden desinfecteren en dan weer terug vallen in water. Er worden dus geen schadelijke bijproducten geproduceerd zoals bij chloor. Naast deze vrije radicalen wordt er een klein beetje natriumhypochloriet gemaakt om residu werking in de zwemvijver te garanderen.

Koper/Zilver

De aanvullende koper/zilver ionisatie verhoogt de kracht van de hydrolyse enorm. De antibacteriële en algen dodende eigenschappen van koper/zilver ionisatie worden aangevuld met de hoge oxidatie kracht van het hydrolyse-systeem wat samen resulteert in een natuurlijke waterzuivering, zonder toevoeging van chemicaliën.


Water problemen

Water problemen & oplossingen PDF